Jouw complete kantoorinrichting

Kantoorinrichting is onze passie bij Planeka. We helpen je dan ook graag met al je vraagstukken rond het inrichten van jouw kantoor. Want er komt nogal wat bij kijken. Het gaat niet alleen om de juiste kantoormeubelen, maar ook om de juiste wanden, plafonds, kabelmanagement en akoestiek. Daarnaast hebben factoren als klimaat en verlichting een grote invloed op de productiviteit van de werknemers.

Wanneer je kiest voor Planeka komen we samen tot een kantoorinrichting die past bij jouw bedrijf en het maximale uit je werknemers haalt.

De belangrijkste onderdelen

Kantoorinrichting bestaat uit verschillende onderdelen. Het compleet renoveren of inrichtingen van een kantoor is dan ook niet gemakkelijk. Hieronder vind je een greep uit de onderdelen waar je rekening mee moet houden.

Lijkt het je allemaal wat veel? Wij helpen je graag met het volledig verbouwen van jouw bedrijfspand. Wij specialiseren ons in het inrichten van nieuwe en bestaande kantoren, ziekenhuizen, scholen, winkels en horeca. Neem nu contact op voor gratis advies.

Interieurontwerp kantoorinrichting

Interieurontwerp

Het interieurontwerp is de basis van jouw kantoorinrichting. Door een ontwerp te maken wat bij jouw bedrijf past ontstaat de ideale werkplek.

Kantoorwanden inrichting

Kantoorwanden

Kantoorwanden aanschaffen brengt veel keuzes met zich mee. Vooraf moet je onder andere de juiste formaten, profielen en kozijnen bepalen.

Plafondpanelen kantoor

Plafondpanelen

Plafondpanelen bieden mogelijkheden voor het design en de ergonomie van jouw kantoor. Het plafond kan daarnaast een rol spelen in de akoestiek, maar ook in klimaatbeheersing en luchtcirculatie.

Kantoormeubilair inrichting

Kantoormeubelen

Kantoormeubilair is belangrijk voor de productiviteit van jouw personeel. De juiste bureaustoel en een goed bureau maken het verschil tussen een fijne of een oncomfortabele werkplek. Waar moet je op letten?

Luchtbehandeling en klimaatbeheersing

Luchtbehandeling & klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing en luchtbehandeling gaan hand in hand. Een goed systeem zorgt namelijk voor beiden. Wat is climate control eigenlijk en waar moet je op letten?

Akoestische panelen

Akoestische panelen

Een goede akoestiek zorgt voor rust op het kantoor. Akoestische panelen zijn één van de oplossingen die het geluid onder controle brengen. Lees hier alles over het behandelen van de akoestiek met panelen.

Kantoorverlichting design

Kantoorverlichting

Kantooverlichting bepaalt de sfeer en heeft veel invloed op de gemoedstoestand van de werknemers. Met de juiste verlichting voelen werknemers zich energiek en geconcentreerd. Wat is goede kantoorverlichting?

Kabelmanagement kantoren

Kabelmanagement

Kabels moeten netjes worden weggewerkt. Dit oogt rustiger en zorgt ervoor dat jouw kantoorinrichting tot zijn recht komt. Hoe regel je goede kabelmanagement en wat is het geheim?

Kantoor onderhoud

Kantoor onderhoud

Bij een bedrijfspand hoort onderhoud. Wil jij hier geen omkijken naar hebben en voorkomen dat de kosten onnodig oplopen? Planeka onderhoudt jouw pand periodiek en voorkomt hoge onderhoudskosten.

Wat is een goede kantoorinrichting?

In de introductie kwamen al een aantal belangrijke onderdelen voorbij die de inrichting van jouw kantoor bepalen. Om tot een goede inrichting te komen moeten die onderdelen voldoen aan een aantal criteria. Deze criteria zetten we voor je op een rij.

Praktisch

Ten eerste onderdeel moet het kantoor moet bovenal functioneel zijn. Een functioneel kantoor zorgt namelijk voor de hoogste productiviteit van jouw werknemers. Een goede klimaatbeheersing en de juiste akoestische oplossingen dragen hier aan bij.

Daarnaast deel je met kantoorwanden de ruimtes in en maak je effectief gebruik van alle ruimtes. Met de juiste verlichting en goed kabelmanagement zorg je voor de juiste, rustige sfeer en zet je een eerste stap in een goed design.

Ergonomisch

Als tweede komen we bij het belang van een ergonomisch ontworpen kantoor. Denk aan het juiste meubilair, wat zorgt voor de fysieke ergonomie, maar ook het juiste licht, klimaat en geluid wat cognitief voor de juiste omstandigheden zorgt.

Ergonomie wordt vaak gebruikt als verkoopargument voor bijvoorbeeld auto’s, maar ontstijgt die status al een tijd. De ergonomie is één van de belangrijkste factoren in jouw kantoor interieur om werknemers gezond zowel fysiek als mentaal gezond te houden (bron: Arboportaal, 2020).

Design

Het bedrijfspand is hét presentatieplaatje van jouw bedrijf. Je ontvangt er mogelijk klanten, maar jouw werknemers moeten zich er bovenal thuis voelen. Het bedrijfs-DNA moet daarnaast merkbaar zijn in de hele inrichting. Door het juiste kleurgebruik, goede contrasten, mooie vormen en elementen zorgen we voor een design wat bij jouw bedrijf past.

Inspiratie opdoen voor jouw kantoorinterieur is ook belangrijk. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld websites als Pinterest of onze portfolio pagina.

Duurzame kantoorinrichting

Als laatste is een duurzaam kantoor van essentieel belang voor jouw bedrijf. Door het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen we voor een inrichting van hoge kwaliteit. In combinatie met het doorlopende onderhoud wat we je aan kunnen bieden zorgen we ervoor dat jouw kantoor zo lang mogelijk meegaat en aan alle eisen blijft voldoen.

Complete Kantoorverbouwing Checklist
kantoorinrichting

Advies voor jouw kantoorinrichting

Een kantoorinrichting is iets wat je niet elke dag vernieuwd. Daarnaast is het inrichten van een kantoor specialistisch werk. De juiste onderdelen bij elkaar brengen is noodzakelijk om tot een mooi eindresultaat te komen. Alles moet worden afgestemd op de individuele wensen en het budget. Om die redenen zul je altijd advies moeten inwinnen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het inrichten van bedrijfsruimtes.

Bij Planeka geloven we heilig in het juiste advies. Daarom bieden wij altijd een gratis adviesgesprek aan. 

Ervaring & kennis

De ervaring en kennis van een specialist helpt altijd bij het maken van de juiste keuzes. Dit herken je in alle bedrijfsprocessen. Zelf maak je bijvoorbeeld geen website als recruiter, maar huur je een externe partij in. Ben je een winkeleigenaar? Dan heb je vast een accountant die jouw financiën regelt.

Zoals bij zo veel onderdelen van jouw bedrijf, is het ook bij de inrichting van jouw bedrijfspand nuttig om een specialist in te schakelen. Aangezien het inrichten van een kantoor doorgaans geen dagelijkse bezigheid binnen het bedrijf, huur je een externe partij in. Het aannemen van een specialist is doorgaans niet interessant, aangezien het inrichten van een kantoor meestal een eenmalig project is.

Zicht op alle facetten

Advies geeft zicht op alle facetten die bij kantoorinrichting komen kijken. Een goed beeld krijgen van wat er allemaal bij een verbouwing komt kijken is lastig, en daar helpt advies bij. Wacht daarom niet met het aanvragen van advies. Het is een makkelijke en snelle manier om voorgelicht te worden over alle mogelijkheden en aandachtspunten.

Geïnteresseerd in gratis advies?

De speerpunten van Planeka

Planeka

Planeka zet zich sinds jaar en dag in voor transparantie en eerlijkheid op de bouwvloer. Bij Planeka krijg je volledig inzicht in alle onderdelen van het project en zetten we in op de samenwerking. Wij geloven dat een eerlijke samenwerking de sleutel tot succes is.

Wij bieden precies aan wat wij denken dat je nodig hebt en we maken duidelijke afspraken. We garanderen dan ook dat we elk project realiseren binnen het vastgestelde budget en tijdspad.

Door middel van goede communicatie en het creeëren van de juiste verwachtingen zorgen we voor de hoge klanttevredenheid waar we zo trots op zijn. 

Pin It on Pinterest