Jouw complete kantoorinrichting

Kantoorinrichting is onze passie. We helpen je dan ook graag met al je vraagstukken rond het inrichten van jouw kantoor.

Het gaat niet alleen om de juiste kantoormeubelen, maar ook om de juiste wanden, plafonds, kabelmanagement en akoestiek. Factoren als klimaat en verlichting hebben ook een grote invloed op de productiviteit van de werknemers.

Wanneer je kiest voor Planeka komen we samen tot een volledige kantoorinrichting op maat die precies past bij jouw bedrijf en het maximale uit je werknemers haalt.

De belangrijkste onderdelen

Een nieuwe kantoorinrichting bestaat uit verschillende onderdelen. Het compleet renoveren of inrichtingen van een kantoor is dan ook niet gemakkelijk. Hieronder vind je een greep uit de onderdelen waar je rekening mee moet houden.

Lijkt het je wat veel? Wij helpen je graag met het volledig verbouwen van jouw bedrijfspand. Wij specialiseren ons in het inrichten van nieuwe en bestaande kantoren, ziekenhuizen, scholen, winkels en horecagelegenheden.

Akoestische panelen

Creëer rust op de werkvloer. Kantoorinrichting is onze passie bij Planeka. We helpen je dan ook graag met al je vraagstukken rond het inrichten van jouw kantoor. Want er komt nogal wat bij kijken. Het gaat niet alleen om de juiste kantoormeubelen, maar ook om de juiste wanden, plafonds, kabelmanagement en akoestiek. Daarnaast hebben factoren als klimaat en verlichting een grote invloed op de productiviteit van de werknemers. Wanneer je kiest […]

Interieurontwerp

Het ontwerp van het interieur is bepalend voor het slagen van jouw kantoor verbouwing. Je hebt vast een idee of je een landelijk, modern of industrieel interieurontwerp wil. Maar uiteindelijk worden in het interieurontwerp alle wensen en voorkeuren bij elkaar gebracht. Planeka werkt met haar eigen interieurontwerper of met de ontwerpen van onze partners. Daarnaast […]

Luchtbehandeling & klimaatbeheersing

Luchtbehandeling en klimaatbeheersing op kantoor staan aan de basis van de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Wij vertellen je op deze pagina alles over het maken van de juiste keuzes voor jouw kantoorinrichting.

Kabelmanagement

Breng de uitstraling en veiligheid van je kantoor naar hoger niveau door het juiste kabelmanagement. Op deze pagina lees je hoe je dat doet.

Kantoormeubelen

Een vergaderruimte, werkplek of ontvangstruimte kan niet zonder meubelen. We vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over de aanschaf van de juiste kantoormeubelen. Of het nu gaat om maatwerk of standaard meubilair.

Kantoorverlichting

Het vinden van kantoorverlichting is meer dan lampen zoeken en deze installeren. Je wil lampen die passen bij het design, maar ook goed zijn voor je werknemers. Goed licht is belangrijk voor de productiviteit en gezondheid van personeel en klanten. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over kantoorverlichting.

Kantoorwanden

Kantoorwanden zijn er in veel soorten en maten. Ze zijn bepalend voor jouw kantoorinrichting. Wanden spelen een grote rol in het design en akoestisch hebben ze veel invloed. Een glazen wand is bijvoorbeeld mooi in een modern kantoor, maar weerkaatst geluid sterker dan een gipsen wand. Lees waar je op moet letten bij het kiezen […]

Kantoor onderhoud

Bezit je een bedrijfspand of huur je een kantoor? Dan krijg je vroeg of laat te maken met kantoor onderhoud. Wij vertellen je hoe je dit goed doet en wie er verantwoordelijk is voor het bijhouden van verschillende onderdelen. 

Plafondpanelen

Kantoorpanelen zijn uitermate belangrijk voor jouw kantoorinrichting. Daarnaast heeft het kiezen van het juiste systeemplafond ook bepaalde voor- en nadelen. Zo is de akoestiek van bepaalde panelen beter en is het klimaat soms beter te regelen. Je leest over de verschillende soorten plafondpanelen, hoe je de juiste panelen kiest en nog veel meer.

Bereken de kosten van jouw verbouwing

Doorloop de vragenlijst en ontvang direct een prijsindicatie

867

mensen hebben deze calculator al gebruikt.

Ga naar de calculator

Wat is een goede kantoorinrichting?

In de introductie kwamen al een aantal belangrijke onderdelen voorbij voor het perfecte kantoorontwerp. Om tot een goede inrichting te komen moeten die onderdelen voldoen aan een aantal criteria. Deze criteria zetten we voor je op een rij

Praktisch

Ten eerste onderdeel moet het kantoor moet bovenal functioneel zijn. Een functioneel kantoor zorgt namelijk voor de hoogste productiviteit van jouw werknemers. Een goede klimaatbeheersing en de juiste akoestische oplossingen, zoals akoestisch meubilair dragen hier aan bij.

Daarnaast deel je met kantoorwanden de ruimtes in en maak je effectief gebruik van alle ruimtes. Met de juiste verlichting en goed kabelmanagement zorg je voor de juiste, rustige sfeer en zet je een eerste stap in een goed design.

 

Ergonomisch

Als tweede komen we bij het belang van een ergonomisch ontworpen kantoor. Denk aan het juiste meubilair, wat zorgt voor de fysieke ergonomie (bijvoorbeeld zit sta bureaus), maar ook het juiste licht, klimaat en geluid wat cognitief voor de juiste omstandigheden zorgt. Kies niet voor standaard meubilair, maar voor kantoormeubels op maat, zoals een op maat gemaakt bureau. Maatwerk kantoormeubelen en een goed passend bureau en bureaustoel zorgen ervoor dat medewerkers in een goede houding kunnen werken.

Ergonomie wordt vaak gebruikt als verkoopargument voor bijvoorbeeld auto’s, maar ontstijgt die status al een tijd. De ergonomie is één van de belangrijkste factoren in jouw kantoor interieur om werknemers gezond zowel fysiek als mentaal gezond te houden (bron: Arboportaal, 2020).

 

Design

Het bedrijfspand is hét presentatieplaatje van jouw bedrijf. Je ontvangt er mogelijk klanten, maar jouw werknemers moeten zich bovenal thuis voelen op een fantastische werkplek. Het bedrijfs-DNA moet daarnaast merkbaar zijn in de hele inrichting. Door het juiste kleurgebruik, goede contrasten, mooie vormen en elementen zorgen we voor een design wat bij jouw bedrijf past.

Inspiratie opdoen voor jouw kantoorinterieur is ook belangrijk. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld websites als Pinterest of onze portfolio pagina.

Duurzame kantoorinrichting

Als laatste is een duurzaam kantoor van essentieel belang voor iemand die veel tijd op kantoor doorbrengt. Door het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen we voor een inrichting van hoge kwaliteit. In combinatie met het doorlopende onderhoud wat we je aan kunnen bieden zorgen we ervoor dat jouw kantoor zo lang mogelijk meegaat en aan alle eisen blijft voldoen.

Advies voor jouw kantoorinrichting

Een kantoorinrichting is iets wat je niet elke dag vernieuwd. Daarnaast is een kantoor inrichten specialistisch werk. De juiste onderdelen bij elkaar brengen is noodzakelijk om tot een mooi eindresultaat te komen. Alles moet worden afgestemd op de individuele wensen en het budget. Om die redenen zul je altijd advies moeten inwinnen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in het inrichten van bedrijfsruimtes.

Bij Planeka geloven we heilig in het juiste advies. Daarom bieden wij altijd gratis kantoorinrichting advies aan.

Ervaring & kennis

De ervaring en kennis van een specialist helpt altijd bij het maken van de juiste keuzes. Dit herken je in alle bedrijfsprocessen. Zelf maak je bijvoorbeeld geen website als recruiter, maar huur je een externe partij in. Ben je een winkeleigenaar? Dan heb je vast een accountant die jouw financiën regelt.

Zoals bij zo veel onderdelen van jouw bedrijf, is het ook bij de inrichting van jouw bedrijfspand nuttig om een specialist in te schakelen. Aangezien het inrichten van een kantoor doorgaans geen dagelijkse bezigheid binnen het bedrijf, huur je een externe partij in. Het aannemen van een specialist is doorgaans niet interessant, aangezien het inrichten van een kantoor meestal een eenmalig project is.

Zicht op alle facetten

Advies geeft zicht op alle facetten die bij kantoorinrichting komen kijken. Een goed beeld krijgen van wat er allemaal bij een verbouwing komt kijken is lastig, en daar helpt advies bij. Wacht daarom niet met het aanvragen van advies. Het is een makkelijke en snelle manier om voorgelicht te worden over alle mogelijkheden en aandachtspunten.

Geïnteresseerd in gratis advies?

Neem contact op

De speerpunten van Planeka

Planeka zet zich sinds jaar en dag in voor transparantie en eerlijkheid op de bouwvloer. Bij Planeka krijg je volledig inzicht in alle onderdelen van het project en zetten we in op de samenwerking. Wij geloven dat een eerlijke samenwerking de sleutel tot succes is.

Wij bieden precies aan wat wij denken dat je nodig hebt en we maken duidelijke afspraken. We garanderen dan ook dat we elk project realiseren binnen het vastgestelde budget en tijdspad.

Door middel van goede communicatie en het creeëren van de juiste verwachtingen zorgen we voor de hoge klanttevredenheid waar we zo trots op zijn.