De 5 voordelen van een belcel op kantoor

02-09-2023
Akoestiek

Door het Nieuwe Werken, werken collega’s niet langer elke dag op kantoor. Het kantoor is daardoor veel meer een plek geworden waar wordt overlegd en vergaderd. Om de geluidsoverlast daarvan te beperken, kan een belcel op kantoor geplaatst worden. 

Een belcel op kantoor zorgt ervoor dat geluidsoverlast door bellen, overleggen en vergaderen tot een minimum beperkt wordt. Dat geldt met name voor grote, open kantoorruimtes waar veel mensen samenwerken.

Wat is een belcel?

Een belcel op kantoor is een afgesloten cabine voor op kantoor, die gemaakt is van geluidswerende materialen. Deze belcel is geschikt voor bellen, overleggen en online vergaderen, zonder dat anderen daar last van hebben.

De cel biedt veel privacy en door de akoestische materialen kun je in alle rust een gesprek voeren. De belcel heeft een moderne vormgeving zodat het past in een hip kantoorinterieur.

Belcellen kunnen heel makkelijk op kantoor geplaatst worden. Vooral in kantoortuinen biedt een belcel een rustige plek waar ongestoord gebeld kan worden. De belcel is erg praktisch, heeft eigen verlichting, ventilatie en stroom en kan meestal makkelijk verplaatst worden.

Waarom een telefooncel op kantoor?

Het hybride werken wordt steeds gewoner en collega’s werken regelmatig thuis. Hierdoor is het ideaal om een plek te hebben waar je in alle rust met elkaar kunt overleggen of videobellen. Het is prettig als je dat rustig kunt doen, zonder achtergrondgeluiden. Een telefooncel op kantoor helpt daarbij.

In open kantoorruimtes kan het soms ook lastig zijn om privé telefoongesprekken te voeren of om je te concentreren op je werk. Er luisteren mensen mee en soms zijn er veel achtergrondgeluiden waardoor concentreren lastig is.

Een telefooncel op kantoor biedt de privacy en rust die je nodig hebt en verhoogt de productiviteit. Zo creëer je de ideale werkplek.

Belcel kantoor

Verschillende belhokjes

Elk kantoor is anders en daarom zijn er verschillende belhokjes verkrijgbaar. Zo is een akoestische telefooncel zonder tafel en stoel geschikt als er alleen maar een ruimte nodig is waar af en toe even gebeld kan worden.

De belhokjes met een stoel en tafel zijn ook geschikt voor videobellen en overleggen. Deze ruimtes kunnen daarnaast als stiltewerkplek gebruikt worden. 

De grootte van het belhokje is afhankelijk van de grootte van het team, maar ook van het gebruiksdoel en de aard van het werk. Als er op een afdeling vaak gebeld moet worden, dan kun je meerdere akoestische telefooncellen plaatsen. 

Is er veel behoefte aan stiltewerkplekken en overlegplekken? Dan zijn de belcellen met tafels en stoelen juist handig. Die kun je ook als vergaderplek inrichten.

Voor grote teams kun je bijvoorbeeld kiezen voor belcellen met twee afzonderlijke ruimtes, ingericht met een tafel en stoelen. Voor elke situatie is er een geschikte belcel.

Wat zijn de voordelen van een akoestische belcel?

Het grootste voordeel van de akoestische belcel op kantoor is dat het een oase van rust kan zijn in een druk kantoor. Natuurlijk kun je ook akoestisch kantoormeubilair gebruiken om de geluidsoverlast op de werkvloer te verminderen. Een belcel op kantoor vormt een prima aanvulling daarop. De voordelen van een akoestische belcel zijn:

  • Bellen en online vergaderen zonder afleiding.

  • Verbeterde akoestiek op de werkvloer.

  • Een extra ruimte met privacy zonder dat er een verbouwing nodig is.

  • Leverbaar in verschillende uitvoeringen.

  • Kan ook gebruikt worden als stilteruimte.

De akoestische belcel is bijzonder geschikt voor grote, open ruimtes, waar veel mensen werken. Als het niet mogelijk is om de ruimte op te splitsen in kleinere delen, dan kan een akoestische belcel de oplossing zijn.

De geluiddichte materialen van een belcel op kantoor kunnen het omgevingsgeluid met 50% verminderen, waardoor een rustige omgeving ontstaat. Door het plaatsen van een belcel vinden telefoongesprekken en overleggen niet meer op de werkvloer plaats. Dat zorgt voor een werkomgeving die rustiger is, waarbij werknemers minder snel afgeleid worden en productiever kunnen zijn.

Open vergaderruimte kantoor

Videobellen in een belcel

Videobellen is een goede manier om in contact te blijven met collega’s die maar een paar dagen per week op kantoor zijn. Voor videobellen heb je een laptop of telefoon nodig en een rustige omgeving. Een belcel met een tafel en stoel is hiervoor zeer geschikt.

Je kunt plaatsnemen op de stoel en je laptop of telefoon neerleggen op de tafel. Omdat de cabine geluiden dempt, heb je zelf minder last van achtergrondgeluiden die je gesprek kunnen verstoren. Voor je collega’s is het ook prettig als je gaat videobellen in een belcel, omdat zij niet hoeven meeluisteren en daardoor afgeleid raken door jouw gesprek. 

Een belcel op kantoor met Planeka

Is er bij jou op kantoor behoefte aan meer stilte en privacy? Neem dan contact op met Planeka. Wij kunnen je helpen met een betere inrichting en de plaatsing van een belcel op kantoor. We leveren ook andere maatregelen om geluidsoverlast op kantoor zoveel mogelijk te beperken.

Vraag nu een offerte aan of neem contact met ons op.